WORKSHOP CONTEMPLATIEVE MEDITATIE

Melanie

11 April 2018

No Comments

Bijbelse meditatie is dé manier om de realiteit van God en Zijn Woord werkelijk tot ons door te laten dringen. De workshop Contemplatieve Meditatie is er op gericht om juist dit te bereiken.

 

Deelnemers leren stil te zijn in Gods tegenwoordigheid of gaan samen, na een kort moment van stilte, volgens 5 stappen op zoek naar een dieper contact met God om zo Zijn Woord in het dagelijks leven praktisch te kunnen toepassen.

 

Stap 1: Het Woord lezen en steeds de nadruk leggen op één enkel woord in het tekstgedeelte. Opschrijven wat de betekenis voor jouw is.

Stap 2: Op het Woord mediteren. Hoe ziet het Woord er voor jouw uit wanneer je jezelf ziet zijn, hebben en doen wat het Woord zegt? Schrijf het op.

Stap 3: Reflectie en overpeinzing. Wees stil en zie jezelf doen wat het Woord zegt. Ervaar je blokkades? Schrijf op wat je ervaart.

Stap 4. Het Woord bidden. Bespreek je eventuele blokkades in de stilte met Hem en vraag wat Hij wilt dat je hiermee doet. Schrijf op wat God je laat zien.

Stap 5: Danken en stil zijn. Dank de Vader om dit Woord en dat Hij dit in jou een realiteit maakt, zodat jij daar vanuit kan leven. Hoe ziet je leven er nu anders uit? Overdenk en dank God ervoor.

 

Neem gerust contact met ons op voor informatie.